http://prostepotrawy.blogspot.com/
Składniki :
Gotujemy białą kiełbasę
Składniki :
- 3 -4 parówki surowej , białej kiełbasy
- liść laurowy
- 3 -4 ziarnka pieprzu
- ewentualnie mała , obrana cebula
Przygotowanie :
- Do garnuszka wlewamy GORĄCEJ wody tyle , by pokryła kiełbasę
- Gdy zacznie wrzeć wkładamy ostrożnie kiełbasę (umyć pod bieżącą wodą ! ) , dodajemy przyprawy i zagotowujemy
- Od momentu zawrzenia wody po włożeniu wędliny, przestawiamy garnek na jak najmniejszy płomień i gotujemy ją około15 min.
- Właściwie to woda powinna tylko lekko "pyrkać "
- Jesli mamy czas to niech kiełbaska poleży i wystygnie w tym wywarze
- Woda w której gotowaliśmy wędlinę może być wykorzystana do ugotowania białego barszczu , nawet takiego z torebki .
Ugotowaną, białą kiełbasę możemy po przestudzeniu lekko ponakłuwać i obsmażyć na tłuszczu.Wpierw obsypujemy lekko majerankiem, a potem po usmżeniu polewamy keczupem :)
smacznego!
smacznego!
Napewno pyszne!
OdpowiedzUsuńSerdecznosci
Judith
Najlepsza potem obsmażona na maśle razem ze smażoną cebulką. Serdeczności wzajemne-;))
OdpowiedzUsuń