poniedziałek, 8 lutego 2016

Tylko jeszcze te 2 dni, bo potem od środy popielcowej już bez kiełbasy bedzie u mnie przez te 40 dni postu




http://www.uwielbiamgotowac.com/2015/08/kurczak-w-ciescie-francuskim-z-boczkiem.html#.VrhYBVLxK1s


Znalazłam bardzo ciekawy przepis przed chwileczką w Internecie


http://smaker.pl/przepis-parowki-w-ciescie,16256,ania-sm.html


Parówki w cieście

Przekąski
Autor: ania_sm
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 153
Dodano: 05.12.2008
Odsłon: 16873
Świetny pomysł na kolację. Łatwe i smaczne.

Składniki

3-4 os.30 minśrednieprzystępne

Przygotowanie

  1. Wymieszać śmietanę, drożdże oraz cukier, sół i gałkę muszkatołową. Dodać mąkę i masło, wyrobić ciasto. Odstawić na godzinę do lodówki. Rozwałkować ciasto, pokroić w prostokąty, owijać nimi parówki. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Można posypać sezamem lub łuskanym słonecznikiem. Rozłożyć na blasze natłuszczonej olejem. Piec ok. 30 min w temperaturze 180-190 st.



4 komentarze:

  1. ... wczoraj mój brzusiuniek dostał w kość ... i nie wiem dlaczego ... dziś więc ostrożnie ... pomidorówka jak u mamuni, na drobiu, zabielana ... nawet w Victorii takiej nie mają ... pozdrawiam ... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. To tylko zdrowia Ci życzyć .Widzisz Andrzeju a ja dziś na wodzionce he he, ale nic mi nie jest, tylko taką ochotę dziś miałam. Grzanki z chleba chrupiące na patelni z masłem i czosnkiem potem bulionem z kostki i maggi. Taka moja trochę ulepszona wersja tej naszej tradycyjnej śląskiej zupy. Takie proste jadło najzdrowsze. Pomidorową też lubię. Pozdrawiam cieplutko-;)

    OdpowiedzUsuń
  3. A u nas jutro pierogi ruskie i pomidorowa.
    No i trzeba kupić na środę ryby.
    W środę popielcową i Wielki Piątek zawsze jestem najbardziej głodna.
    Serdeczności Uleczko ślę :)))

    OdpowiedzUsuń