wtorek, 28 lipca 2015

  • Proso, z którego powstaje kasza jaglana, naturalnie nie zawiera glutenu. Jednak warto nabyć tę kaszę ze sprawdzonego źródła, aby na przykład nie była pakowana na tych samych maszynach, co zboża zawierające gluten.
  • Ja niestety nie jestem fanką tej kaszy. Raz ja jadlam i mialam po niej atak kolki jelitowej. Za drugim podejściem ( no bo taka zdrowa to napewno poprzednie problemy byly po czyms innym; ))) dostalam mega zatrucia i wymiotowalam kasza cala nic , az musialam isc na ostry dyzur bo bym zemdlala nad toaleta. Nie wiem czemu widac moj organizm nie toleruje
  • @zuzik85 prawdopodobnie masz zagrzybione jelita. kasza jaglana jest jednym z pokarmów najmocniej alkalizujących (odkwaszających) w procesie trawienia. każdy z nas ma grzyby w jelicie bo pełnią one tam swoją rolę. jednak ogranizm trzyma je pod kontrolą. w momencie kiedy jelita są stale mocno zakwaszane złym odżywianiem, dochodzi do rozrostu kolonii grzybków. w efekcie czekają nas polipy, a w dalszym stadium rak oraz wiele problemów ze zdrowiem, które na logikę ciężko łączyć z jelitem - migreny, chuśtawki nastroju, kłopoty z cerą, problemy z koncentracją, a w skrajnych stadiach nawet autyzm, schizofrenia, i stwardnienie rozsiane. brzmi może zabawnie jak teoria spiskowa ale poczytaj o leczeniu tych poważnych chorób za pomocą wykluczenia z diety pewnych pokarmów, bo efekty są zaskakujące. grzyby oraz inne pasożyty potrafią 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz